antikommunizmus.hu

az elhallgatott

múlt és jelen

Ismeretterjesztő portál

"NAGYAPA, KI VOLT SZABÓ ERVIN?"

KOMMUNISTA ÖNKÉNYURALMI UTCA- ÉS INTÉZMÉNYNEVEK A XXI. SZÁZADI MAGYARORSZÁGON

A készlet elfogyott!

nagyapa_borito-elfogyott

KOMMUNISTA ÖNKÉNYURALMI UTCA- ÉS INTÉZMÉNYNEVEK A XXI. SZÁZADI MAGYARORSZÁGON

A Patrióták legújabb könyve a kommunista diktatúra máig velünk élő szellemi örökségének ered a nyomába: több évig tartó lelkes társadalmi munka foglalata ez a kötet, amely az egyesület kommunista utcanevek elleni akcióinak lenyomata. Már a puszta címadás is egyszerre provokál és elgondolkoztat: mindenki tudja, hogy az ország egyik legnagyobb könyvtára ma is egy szélsőbaloldali terrorista nevét viseli, aki merényletet szervezett Tisza István miniszterelnök ellen. Hogyan lehetséges mindez? És miért nem tesszük fel ezt a kérdést?

A velünk élő bolsevik önkényuralmi nosztalgia tűrhetetlenségére a könyvben olyan ismert publicisták írásai világítanak rá, mint Pilhál György, Mező Gábor, Domonkos László, Vésey Kovács László, Pataki Tamás, Hetzmann Róbert. A kommunista utcanévjegyzék mellett – amely a 2019-ben összeírt mintegy 700 önkényuralmi közterületet felsorolja – a kötet egyik legnagyobb különlegessége a dicstelen kommunista névadók „lexikona”, röviden és tömören ismertetve egyenként azok életútját, akik ma az utcanévtáblákról figyelnek le az utókorra.

A kommunista diktatúra áldozatai emlékének ajánlott kötet lerántja a leplet azokról az önkormányzatokról, amelyek ideológiai okokból vonakodnak átnevezni önkényuralmi elnevezéseiket, sőt még perre is mennek értük, ha nagyon muszáj. A „Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?” látlelet a rendszerváltozás anomáliáiról, a felszín alatt velünk élő bolsevik nosztalgiáról, kendőzetlenül rámutatva a nyugati és a hazai szellemi életben egyaránt máig érvényesülő kettős mércére.

Aki érdeklődik a XX. századi magyar történelem iránt, annak nem hiányozhat könyvespolcáról a „Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?”. Aki a kezébe veszi, biztosan el fog gondolkodni… (Éppen ezért ajándéknak is bátran ajánljuk!)

A kötet a Nemzeti Együttműködési Alap és a Miniszterelnökség támogatásával jelent meg.

megrendelőlap

"NAGYAPA, KI VOLT SZABÓ ERVIN" című könyv

A készlet elfogyott!